Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ...




TA ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΣΤ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ!





Λύθηκε επιτέλους το μυστήριο γιατί είχαν αποκλειστεί ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στο Κολωνάκι και γιατί είχε διαταχθεί γενική επιφυλακή της Ελληνικής Αστυνομίας και ίσως του Ελληνικού Στρατού και όλου του κρατικού μηχανισμού, προφανώς δε και του ιδιωτικού μισθοφορικού στρατού που έχει προσληφθεί για τη φρούρηση της Βουλής των Ελλήνων!

Ο εντιμότατος κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, ως γνωστόν ευρισκόμενος επί αποστολή στην Αθήνα, εόρτασε τα 68α γενέθλιά του σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στην εδώ γερμανική διπλωματική αντιπροσωπεία. Σημειωτέον ότι σε όλη τη διάρκεια της Κατοχής 1941-44 κανένας τέτοιος εορτασμός γενεθλίων δεν πραγματοποιήθηκε ούτε για τον αείμνηστο "ειδικό πληρεξούσιο του Φύρερ" Γκύντερ Άλτενμπουργκ, ούτε για άλλους Γερμανούς διπλωμάτες, ούτε για τους εκάστοτε στρατιωτικούς διοικητές ή ακόμα και τον στρατάρχη Βίλελμ φον Λιστ! Ο μόνος εορτασμός γενεθλίων που γινόταν ήταν κάθε χρόνο στις 20 Απριλίου, που ήταν η επέτειος της γέννησης του Αδόλφου Χίτλερ! Με μόνη τη διαφορά ότι αυτή η ημερομηνία είχε οριστεί με διάταγμα ως επίσημη εθνική εορτή για τη Γερμανία.
Απομένει λοιπόν να εκδοθεί κάποιο διάταγμα για να οριστεί στην Ελλάδα ως εθνική εορτή η επέτειος των γενεθλίων του κ. Ράιχενμπαχ και φυσικά στη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη των γενεθλίων της κ. Μέρκελ.
Το γεγονός ότι προθύμως προσήλθαν στη γερμανική πρεσβεία της οδού Λουκιανού για να υποβάλουν τα σέβη και τις ευχές τους Έλληνες μεγαλοσχήμονες παράγοντες, εν ενεργεία υπουργοί, ακόμα και ένας πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος, κατά σύμπτωση υιός στενού συνεργάτη του Γκαίμπελς κατά την Κατοχή, κάθε άλλο παρά μας εκπλήσσει... Οι οργανωτές της απίθανης αυτής αποικιοκρατικής τελετής τι θα έχαναν να διοργάνωναν και ένα λαϊκό συλλαλητήριο για να τιμηθεί ο πολύς κ. Ράιχενμπαχ; Να ρισκάρουν τη λαϊκή αντίδραση για τα ευγνώμονα αισθήματα των Ελλήνων προς το πρόσωπό του; Και εν πάση περιπτώσει, αφού η γερμανική πρεσβεία ή η ελληνική κυβέρνηση δεν σκέφτηκαν να πάρουν μια τέτοια πρωτοβουλία, μήπως θα είχε αξία να γίνει μια τέτοια εκδήλωση ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ;
Δ. Κούκουνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.