Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Η ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ ΤΟΥ ΧΑΪΝΤΣ ΡΙΧΤΕΡ

Η γερμανική εφημερίδα "Die Welt", προσπαθώντας να απαντήσει στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία" και στις αποκαλύψεις του ιστορικού Δημοσθένη Κούκουνα, που μίλησε στην εφημερίδα μας για το κατοχικό δάνειο (οφειλή που ξεπερνά τα 500 δισ. ευρώ), επιστράτευσε τον Γερμανό ιστορικό Χάιντς Ρίχτερ. Εκείνος ουσιαστικά ισχυρίστηκε ότι η χώρα μας οφείλει στη δική του και όχι το αντίθετο.
Στις πρόσφατες αστειότητές του απαντά ο κ. Κούκουνας με την ακόλουθη επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα μας:
"Μεταξύ ευτέλειας και φαιδρότητας κινείται πλέον ο Γερμανός ιστορικός Χάιντς Ρίχτερ. Δεν πρόκειται περί ολισθήματος, αλλά περί νέου παραληρήματος εναντίον της χώρας μας. Τυφλωμένος από μια συστηματική και βαθιά ανθελληνική εμπάθεια, ξεστρατίζει τώρα σε ατραπούς που μοιραία θα τον οδηγήσουν σε πλήρη απαξίωση και ανυποληψία.
Το γεγονός ότι η γνωστή μας «Ντι Βελτ» σπεύδει να τον ανασύρει και να τον επιστρατεύσει για τη νεογκαιμπελική προπαγάνδα της σε ό,τι αφορά το κατοχικό χρέος της Γερμανίας δεν μας ξενίζει. Ελλείψει σοβαρών στοιχείων, όσες φορές η εν λόγω εφημερίδα ασχολήθηκε κατά το παρελθόν με το θέμα του κατοχικού δανείου, επικαλέστηκε φληναφήματα – κυριολεκτικά. Ο πασιφανής στόχος της δεν είναι παρά μια θλιβερή απόπειρα να κάνει το άσπρο μαύρο.
Μόλις μία ημέρα μετά τη φιλοξενία συνέντευξής μου περί κατοχικού δανείου στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και στον Παναγιώτη Λιάκο, λειτούργησε βιαστικά το προπαγανδιστικό χαλκείο της «Ντι Βελτ». Τόσο βιαστικά μάλιστα που, αδυνατώντας να παραθέσει επιχειρήματα στα όσα ο υποφαινόμενος εκθέτει στο νέο βιβλίο που πρόσφατα εξέδωσε, απλώς προανήγγειλε τη δημοσίευση ενός άρθρου του κ. Ρίχτερ, ο οποίος πρόκειται να υποστηρίξει ότι όχι μόνο δεν έχει καμιά οφειλή η Γερμανία από την εποχή της Κατοχής, αλλά, αντίθετα, η Ελλάδα έχει να δίνει ρέστα!
Σημειωτέον ότι ο εν λόγω Γερμανός ιστορικός ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα σε οποιοδήποτε δημοσίευμά του, η δε αναγγελθείσα ενασχόλησή του προφανώς εντάσσεται στο πλαίσιο της ανθελληνικής χολής του".

Εφημερίδα "Δημοκρατία" 18.2.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.