Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ (7.10.2012)


Οι γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις προς την ΕλλάδαΤο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάσταση που έχουν οδηγήσει τη χώρα αυτοί που άσκησαν κυβερνητικές ευθύνες. Με την ευκαιρία της αιφνιδιαστικά αναγγελθείσας επίσκεψης της καγκελαρίου της Γερμανίας κ. Ανγκελα Μέρκελ παραθέτουμε εδώ τo ψήφισμα του τελευταίου Συνεδρίου του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, τη σχετική δήλωση του προέδρου των Ανεξάρτηων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου και σχετική με το ζήτημα πληροφορία για το βιβλίο του ερευνητή κ. Δημοσθένη Κούκουνα:
Α) Το 9ο Συνέδριο
του Εθνικού Συμβουλίου
για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
Διαπιστώνει ότι η Γερμανία εξακολουθεί να οφείλει στην Ελλάδα:
1. Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που άρπαξαν οι δυνάμεις κατοχής από τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και από παράνομες ανασκαφές.
2. Τις επανορθώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές κατά τη διάρκεια της κατοχής, δηλαδή προς το Δημόσιο, ύψους 7,1 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938. Αυτές, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας, υπολογίζονται έως τον Μάρτιο του 2010 στο ποσό των 108,43 δισ. Ευρώ, χωρίς τόκους.
3. Το κατοχικό δάνειο, ύψους 3,5 δισ. Δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938). Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το ποσό ανέρχεται σήμερα σε περίπου 54 δισ. Ευρώ, χωρίς τόκους.
Επιπλέον, οφείλει να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων των 89 τουλάχιστον μαρτυρικών πόλεων και χωριών καθώς και όλων των θυμάτων των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.
Γνωρίζει ότι τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται.
Β) Εξάλλου, ο κ. Δημοσθένης Κούκουνας είναι ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς-ερευνητές σε θέματα που άπτονται της Κατοχής και της νεότερης Ελληνικής ιστορίας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε βιβλίο του με τίτλο «Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια» (εκδόσεις Ερωδιός). Στο βιβλίο αυτό ο εν λόγω ερευνητής ανεβάζει τη γερμανική οφειλή προς την Ελλάδα στο ποσόν των 510 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία που παραθέτει, ιδιαίτερα για την οφειλή των κατοχικών δανείων, είναι συγκλονιστικά και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν αφού είναι τεκμηριωμένα από το 1942. Αρκετά διαφωτιστική είναι και μια συζήτηση που είχε ο ερευνητής για το ζήτημα με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Λιάκο και που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία, φύλλο της 9ης Σεπτεμβρίου 2012.
Γ) Δήλωση Πάνου Καμμένου: «Η κ. Μέρκελ να φέρει πρώτα τις λύσεις Χριστοφοράκου και να πληρώσει το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις. Eν συνεχεία ισότιμα μπορούμε να διαπραγματευτούμε»
Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.